Partneři




















   




















Jobstime je jako LinkedIn zaměřený na gastronomii

Praha, 23.7.2015 - Kuchaři mění místo v průměru každých 11 měsíců, číšníci a servírky dokonce každého čtvrt roku. Obor trápí vysoká fluktuace, a proto není jednoduché najít kvalitní zaměstnance.

Pro všechny, kteří chtějí pracovat v oboru gastronomie a hotelnictví, se otevírá další možnost hledání zaměstnání. Vše na jednom místě, přehledně, dle typu úvazku, místa a pracovní pozice. Profesní portál specializující se na práci v gastronomii a hotelnictví, nabízí přes dva tisíce pracovních pozic a také lidí, kteří v gastronomii a hotelnictví práci hledají.

„Chceme registrovaným uživatelům poskytovat co nejkomplexnější nabídku a možnosti, proto vybíráme i z nabídek úřadů práce,“ vysvětluje Stanislav Vrba, jeden ze zakladatelů kariérního portálu Jobstime.cz zaměřujícího se na gastronomii a hotelnictví.

Pozice jsou rozděleny jak podle typů restaurací, tak i podle konkrétních podniků. Ať už jde o takzvané „fine dining“ restaurace, nabízející zážitkovou gastronomii, klasické restaurace, kavárny nebo třeba bary a dále hotely. Kromě pracovních pozic od 3485 registrovaných spolupracujících podniků, nabízí Jobstime.cz také pozice, které jsou, jak je zmíněno výše, uveřejňovány na úřadech práce.

Služba, která je pro uchazeče o práci zdarma, funguje na podobném principu jako třeba celosvětová profesní síť LinkedIn, akorát pouze v oboru gastro a hotelnictví v České republice.

Čím podrobněji má uchazeč vyplněný profil, tím se zvyšuje šance, že zaujme některého ze zaměstnavatelů. Registrovaní uchazeči mají přístup do databáze podniků a mohou procházet aktuální nabídky práce. Inzeráty lze filtrovat podle lokality, požadované pozice, pracovního poměru a mnoha dalších aspektů. Kromě výběru různých kritérií jsou zde reference a to jak od bývalých zaměstnavatelů, tak i mezi lidmi a tím se portál posouvá směrem k profesní síti, kde se sdružují nejen lidé, kteří práci hledají, ale všichni, kteří se v oboru gastronomie pohybují.

Portál tudíž nemusí sloužit jen k okamžitému hledání práce, pokud má někdo vysněnou restauraci, kde by chtěl pracovat, ale ta momentálně nemá žádná volná místa, může si ji přidat do oblíbených, a jakmile se pozice uvolní, je upozorněn e-mailem, dostává informace o různých jednorázových akcích, jako jsou festivaly a podobně.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej.

  
  

Zpět